Schüssler Celzouten

werking celzouten

Celzouten van Dr. Schüssler             Dr Wilhelm Heinrich Schüssler
 
Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler was een homeopathisch arts in Duitsland. Hij werd geboren in 1821 en overleed in 1898. Door zijn observatie van zieke mensen en zijn ervaring in de homeopathie en door de in zijn tijd zeer actuele studie van de menselijke cellen, kon hij de 12 mineralen ontdekken, die voor het organisme en een ongestoorde werking hiervan onontbeerlijk zijn. Mineralen zijn belangrijke voedingsstoffen voor de cel en zorgen ervoor dat de afzonderlijke cellen in het lichaam hun opdracht optimaal kunnen vervullen, binnen de celeenheid waartoe ze behoren.
Hij ontdekte dat je een onderscheid kunt maken tussen werkingsstoffen en bouwstoffen, die nodig zijn voor de opbouw van het lichaam en de opname van voeding mogelijk maken. 
Dr. Schüssler ontdekte dat een tekort aan mineralen de werking van het lichaam verstoort, door een gebrek aan werkingsstoffen! Volgens Dr. Schüssler is dit een tekort in de cellen. Dergelijke storingen worden verholpen door het aanvullen van de tekorten met de minerale stoffen die Dr. Schüssler omschreef.
Elk mineraal heeft een eigen uitwerking op het lichaam. Wanneer hier een tekort ontstaat, zul je na verloop van tijd zien dat er in het uiterlijk van die persoon signalen gaan ontstaan. Dit kunnen rimpeltjes en groeven zijn, maar ook acné en vlekjes of een andere kleur. Wanneer er langere tijd een tekort is, zul je dit ook terug gaan zien in allerlei klachten. Deze beginnen oppervlakkig, maar worden steeds ernstiger, naarmate het tekort toeneemt. Via een uitgebreide gezichtsdiagnose kunnen we bekijken waar de tekorten zitten en hoe je deze het beste kunt aanvullen.
                                                   gezichten Schüssler
In de praktijk kunnen we deze gezichtsdiagnose maken en vervolgens een persoonlijk advies geven welke mineralen aangevuld dienen te worden.  
Het aanvullen van mineralen kan in combinatie met alle andere therapieën en geneesmiddelen. Het is uiteraard wel van belang dat je duidelijk aangeeft welke medicijnen en therapieën je op het moment van de diagnose gebruikt en volgt.
Voor een uitgebreide beschrijving van de verschillende celzouten is er veel literatuur te vinden op het internet. Er zijn ook veel boeken geschreven waarin duidelijk wordt uitgelegd wat de celzouten precies in je lichaam doen. Meer informatie is onder andere te vinden op: http://www.celzouten.nl/celzout-1-27

     celzouten op naam


Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Accepteren
sluiten